Eva Lindelöw har en gedigen design- och konstnärsutbildning, bland annat från HDK. Nu driver hon en ramverkstad och galleri, arrangerar kurser och håller i workshops.

I hembygdens Småland väcktes fascinationen för glas. I byn Ekenässjön utanför Vetlanda låg ett litet glasbruk och Eva och de andra barnen brukade leta glasskatter i det som bruket slängde. Idag kan Eva experimentera med många olika tekniker för att få fram överraskande mönster och strukturer och ge glaset olika former av liv.

Som designer har Eva Lindelöw tidigare arbetat med inredningen till bilar. Hon har också hela tiden haft en kontinuitet i det egna skapandet. Eva målar gärna i akvarell och akryl.
– Det är en befrielse att få måla. Känslan har kommit successivt. Det är skönt att inte begränsa sig i sitt skapande. Måleri är som med musik; man komponerar och färgerna blir klanger.

Musiken har alltid varit viktig i Evas liv. Bildkonsten – och med den Högskolan för Design och Konsthantverk – kom in tämligen sent. Hon har hunnit medverka i ett flertal ensembler och förutom kroppens eget instrument sång även trakterat fiol, piano och trummor. En av ensemblerna var det storband som blev föregångaren till Kurt Olssons Damorkester.

I sina kurser och workshops använder Eva strukturer som skall underlätta för deltagaren att återfinna den skaparglädje, inspiration och lekfullhet som ofta fanns från början men kanske tappats på vägen.